Wereldlichtjesdag 2023

Het Theehuis op de Noorderbegraafplaats in Leeuwarden is op zondag 10 december 2023 van 18.30 tot 21.00 uur open om ouders, grootouders en familie te ontvangen voor een bijeenkomst in het kader van Wereldlichtjesdag.

Om 18.50 uur lopen we vanaf Het Theehuis naar het Monument voor Bijzondere Kinderen. Hier worden kaarsjes aangestoken. Er worden gedichten voorgedragen en Melvin van Eldik zingt twee toepasselijke liedjes. Na afloop is er warme chocolademelk in Het Theehuis. U bent van harte welkom!

Elke tweede zondag in december wordt Wereldlichtjesdaggehouden. Op deze dag, om 19.00 uur ‘s avonds, steken mensen over de hele aarde kaarsjes aan ter nagedachtenis van, op welke wijze dan ook, overleden kinderen. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Contactpersoon:

Hans Flaman

06-23553856

hans.flaman@gmail.com

www.theehuisleeuwarden.nl

Ornamenten beschilderen

Voorafgaand aan onze bijeenkomst van Wereldlichtjesdag op zondag 10 december kunt u op donderdagmiddag 7 december tussen 13.30 en 16.30 uur een ornamentje voor op een graf komen beschilderen. U neemt dan zelf een oud of nieuw ornamentje in de vorm van een beeldje of tegeltje mee. Een steentje kan natuurlijk ook. In ons Theehuis kunt u gebruik maken van acrylverf en kwasten om er iets moois en persoonlijks van te maken.

De kosten zijn € 5,- inclusief gebruik van schildermateriaal, professionele begeleiding en een consumptie. Dit schilderen kan een emotioneel gebeuren zijn, vooral als het overlijden van een geliefd persoon nog niet zo lang geleden is. U krijgt van ons een luisterend oor en de steun die u nodig heeft.

Opgave via het e-mailadres: vvj.borgart@outlook.com.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.