Gemoedelijke sfeer, goede koffie, en een luisterend oor vind je bij het Theehuis

bijgewerkt op 20.01.2017

Dat alles is te vinden op een plek waar je dat niet zo gauw zou verwachten. Sinds een jaar is er op de fraai onderhouden Noorderbegraafplaats een Theehuis geopend voor de bezoekers van deze begraafplaats. Het Theehuis bevindt zich in het voormalige baarhuisje, links van de ingang welke naar de vernieuwde aula leidt. Op de Noorderbegraafplaats  zijn ca 21.000 graven en urnen. Jaarlijks wordt de begraafplaats bezocht door duizenden nabestaanden, die vaak van heinde en verre komen om het graf  of de urn van hun dierbaren te bezoeken. Als u de Noorderbegraafplaats bezoekt, nodigen we u uit om ook eens even bij ons Theehuis naar binnen te lopen voor een kopje thee of koffie.

Wat is het mooi, dat er een plek is, waar het heerlijk is om “vanuit de kou, beladen met verdriet, in de warmte van het Theehuis te komen” , zo schreef een bezoekster in het gastenboek. In het Theehuis kan je terecht voor thee, koffie of een frisdrank. Even bijkomen van de reis naar de begraafplaats toe of van de wandeling naar graf of urn en de daarmee gepaard gaande herinneringen. Maar er is meer. In het Theehuis vind je lectuur over verlies, rouw en verdriet en … een luisterend oor.

Het Theehuis wordt bemenst door vrijwilligers, die als gastvrouw of gastheer de bezoeker ontvangt en welkom heet, op verzoek iets te drinken serveert en aandacht heeft en geeft. Vrijwilligers werken in duo’s samen gedurende een aangesloten blok van (max) vier uur.

De openingstijden zijn momenteel op woensdag t/m zaterdag van 13.30-16.30 uur en op zondag van 11.00-16.30 uur.
Graag wil het bestuur van het Theehuis op deze dagen meer  bezoekers kunnen ontvangen.
Maar daarvoor zijn meer vrijwilligers nodig. Momenteel zijn er dertig actief, die minstens eenmaal per maand een dienst van vier uur draaien.

Heb je na het lezen van dit artikel belangstelling om vrijwilliger te worden bij ons of wil je eerst nog meer geïnformeerd worden? Kijk dan op deze site op de pagina Vrijwilligers.

Direct bellen met de coördinator van het Theehuis kan ook:
Anny van der Veen 06 40561484. Zij geeft u graag alle informatie!

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Gastenboek, Vrijwilligers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.