Jaarverslag en toelichting jaarrekening 2023

Hierbij de jaarrekening van 2023 en de toelichting én het jaarverslag van de Stichting Theehuis Leeuwarden

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Wereldlichtjesdag 2023

Het Theehuis op de Noorderbegraafplaats in Leeuwarden is op zondag 10 december 2023 van 18.30 tot 21.00 uur open om ouders, grootouders en familie te ontvangen voor een bijeenkomst in het kader van Wereldlichtjesdag.

Om 18.50 uur lopen we vanaf Het Theehuis naar het Monument voor Bijzondere Kinderen. Hier worden kaarsjes aangestoken. Er worden gedichten voorgedragen en Melvin van Eldik zingt twee toepasselijke liedjes. Na afloop is er warme chocolademelk in Het Theehuis. U bent van harte welkom!

Elke tweede zondag in december wordt Wereldlichtjesdaggehouden. Op deze dag, om 19.00 uur ‘s avonds, steken mensen over de hele aarde kaarsjes aan ter nagedachtenis van, op welke wijze dan ook, overleden kinderen. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Contactpersoon:

Hans Flaman

06-23553856

hans.flaman@gmail.com

www.theehuisleeuwarden.nl

Ornamenten beschilderen

Voorafgaand aan onze bijeenkomst van Wereldlichtjesdag op zondag 10 december kunt u op donderdagmiddag 7 december tussen 13.30 en 16.30 uur een ornamentje voor op een graf komen beschilderen. U neemt dan zelf een oud of nieuw ornamentje in de vorm van een beeldje of tegeltje mee. Een steentje kan natuurlijk ook. In ons Theehuis kunt u gebruik maken van acrylverf en kwasten om er iets moois en persoonlijks van te maken.

De kosten zijn € 5,- inclusief gebruik van schildermateriaal, professionele begeleiding en een consumptie. Dit schilderen kan een emotioneel gebeuren zijn, vooral als het overlijden van een geliefd persoon nog niet zo lang geleden is. U krijgt van ons een luisterend oor en de steun die u nodig heeft.

Opgave via het e-mailadres: vvj.borgart@outlook.com.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

ANBI

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Het Theehuis bestaat 10 jaar!

‘Een bakje troost op de Noorderbegraafplaats; dat was het doel van de initiatiefnemers. In 2009 begonnen in de aula, twee jaar later in het tot een sfeervol theehuis omgetoverde oude lijkenhuisje. Een warme plek waar mensen hun rouw wordt gegund.

Natuurlijk gaat dit tweede lustrum niet zo maar voorbij. Op zaterdag 18 mei zetten we in de namiddag onze onmisbare vrijwilligers in het zonnetje met een drankje en een hapje. Voor die bijeenkomst zijn ook oud-bestuursleden en de oprichters uitgenodigd.

Van 15 t/m 19 mei is er voor al onze gasten een gratis consumptie met een traktatie. Vanzelfsprekend zijn op die dagen ook onze oud-vrijwilligers van harte welkom.

Het Theehuis is op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag open van 13.30 tot 16.30 uur en op zondag van 11.00 tot 16.30 uur.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Gemoedelijke sfeer, goede koffie, en een luisterend oor vind je bij het Theehuis

bijgewerkt op 20.01.2017

Dat alles is te vinden op een plek waar je dat niet zo gauw zou verwachten. Sinds een jaar is er op de fraai onderhouden Noorderbegraafplaats een Theehuis geopend voor de bezoekers van deze begraafplaats. Het Theehuis bevindt zich in het voormalige baarhuisje, links van de ingang welke naar de vernieuwde aula leidt. Op de Noorderbegraafplaats  zijn ca 21.000 graven en urnen. Jaarlijks wordt de begraafplaats bezocht door duizenden nabestaanden, die vaak van heinde en verre komen om het graf  of de urn van hun dierbaren te bezoeken. Als u de Noorderbegraafplaats bezoekt, nodigen we u uit om ook eens even bij ons Theehuis naar binnen te lopen voor een kopje thee of koffie.

Wat is het mooi, dat er een plek is, waar het heerlijk is om “vanuit de kou, beladen met verdriet, in de warmte van het Theehuis te komen” , zo schreef een bezoekster in het gastenboek. In het Theehuis kan je terecht voor thee, koffie of een frisdrank. Even bijkomen van de reis naar de begraafplaats toe of van de wandeling naar graf of urn en de daarmee gepaard gaande herinneringen. Maar er is meer. In het Theehuis vind je lectuur over verlies, rouw en verdriet en … een luisterend oor.

Het Theehuis wordt bemenst door vrijwilligers, die als gastvrouw of gastheer de bezoeker ontvangt en welkom heet, op verzoek iets te drinken serveert en aandacht heeft en geeft. Vrijwilligers werken in duo’s samen gedurende een aangesloten blok van (max) vier uur.

De openingstijden zijn momenteel op woensdag t/m zaterdag van 13.30-16.30 uur en op zondag van 11.00-16.30 uur.
Graag wil het bestuur van het Theehuis op deze dagen meer  bezoekers kunnen ontvangen.
Maar daarvoor zijn meer vrijwilligers nodig. Momenteel zijn er dertig actief, die minstens eenmaal per maand een dienst van vier uur draaien.

Heb je na het lezen van dit artikel belangstelling om vrijwilliger te worden bij ons of wil je eerst nog meer geïnformeerd worden? Kijk dan op deze site op de pagina Vrijwilligers.

Direct bellen met de coördinator van het Theehuis kan ook:
Anny van der Veen 06 40561484. Zij geeft u graag alle informatie!

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Gastenboek, Vrijwilligers