Heropening Theehuis

Het Theehuis gaat weer open. Vanaf morgen, zaterdag 19 juni, om 13.30 uur. Wij hanteren ook weer de normale openingstijden. Onze vrijwilligers kijken ernaar uit om onze gasten weer welkom te heten.

Wij houden (nog) rekening met de anderhalve meter afstand en met de overige RIVM-richtlijnen, totdat de laatste en definitieve versoepelingen dat helemaal onnodig maken. Wij hopen op een mooie gastvrije zomer. Dus graag tot ziens en heel hartelijk welkom.

Het bestuur, coördinatoren en andere vrijwilligers

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Wereldlichtjesdag 2019

Op de tweede zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Wereldwijd steken mensen rond 19.00 uur – Nederlandse tijd- kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen.

Het maakt niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het geleden is.
Het overleden kind is immers altijd in je hart en in je gedachten.
De wereld wordt zo letterlijk even wat lichter voor mensen, die een kind hebben verloren.
Daarnaast is er het besef, dat je dan niet alleen bent met je verdriet.

Het Theehuis op de Noorderbegraafplaats, Schapendijkje 4 in Leeuwarden besteedt ook aandacht aan Wereldlichtjesdag.
Wij zijn daarom op zondag 8 december vanaf 18.30 uur open om ouders, grootouders, familie, vrienden en andere belangstellenden te ontvangen.
Om ongeveer 18.50 uur lopen we gezamenlijk naar het
Monument voor Bijzondere Kinderen. Hier kunt u kaarsjes aansteken en kunt u de naam van uw overleden kind (laten) noemen.
Er is een moment van stilte. Ook worden er liederen en gedichten ten gehore gebracht.
Daarna kunnen wij elkaar weer ontmoeten in het Theehuis voor warme chocolademelk en om misschien even na te praten.

U bent van harte welkom.

IMG_2136

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Allerzielen 2019

Zaterdagavond 2 november, 19.30 uur, bent u van harte welkom in het Theehuis.
Op deze avond, Allerzielen, herdenken wij de overledenen.
Er worden gedichten voorgelezen, muziek gedraaid en er is gelegenheid een kaarsje te branden voor uw dierbare(n).
Afhankelijk van het aantal bezoekers zal de herdenking in of bij het Theehuis plaatsvinden.
Na de bijeenkomst is er warme chocolademelk.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Het Theehuis bestaat 10 jaar!

‘Een bakje troost op de Noorderbegraafplaats; dat was het doel van de initiatiefnemers. In 2009 begonnen in de aula, twee jaar later in het tot een sfeervol theehuis omgetoverde oude lijkenhuisje. Een warme plek waar mensen hun rouw wordt gegund.

Natuurlijk gaat dit tweede lustrum niet zo maar voorbij. Op zaterdag 18 mei zetten we in de namiddag onze onmisbare vrijwilligers in het zonnetje met een drankje en een hapje. Voor die bijeenkomst zijn ook oud-bestuursleden en de oprichters uitgenodigd.

Van 15 t/m 19 mei is er voor al onze gasten een gratis consumptie met een traktatie. Vanzelfsprekend zijn op die dagen ook onze oud-vrijwilligers van harte welkom.

Het Theehuis is op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag open van 13.30 tot 16.30 uur en op zondag van 11.00 tot 16.30 uur.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Gemoedelijke sfeer, goede koffie, en een luisterend oor vind je bij het Theehuis

bijgewerkt op 20.01.2017

Dat alles is te vinden op een plek waar je dat niet zo gauw zou verwachten. Sinds een jaar is er op de fraai onderhouden Noorderbegraafplaats een Theehuis geopend voor de bezoekers van deze begraafplaats. Het Theehuis bevindt zich in het voormalige baarhuisje, links van de ingang welke naar de vernieuwde aula leidt. Op de Noorderbegraafplaats  zijn ca 21.000 graven en urnen. Jaarlijks wordt de begraafplaats bezocht door duizenden nabestaanden, die vaak van heinde en verre komen om het graf  of de urn van hun dierbaren te bezoeken. Als u de Noorderbegraafplaats bezoekt, nodigen we u uit om ook eens even bij ons Theehuis naar binnen te lopen voor een kopje thee of koffie.

Wat is het mooi, dat er een plek is, waar het heerlijk is om “vanuit de kou, beladen met verdriet, in de warmte van het Theehuis te komen” , zo schreef een bezoekster in het gastenboek. In het Theehuis kan je terecht voor thee, koffie of een frisdrank. Even bijkomen van de reis naar de begraafplaats toe of van de wandeling naar graf of urn en de daarmee gepaard gaande herinneringen. Maar er is meer. In het Theehuis vind je lectuur over verlies, rouw en verdriet en … een luisterend oor.

Het Theehuis wordt bemenst door vrijwilligers, die als gastvrouw of gastheer de bezoeker ontvangt en welkom heet, op verzoek iets te drinken serveert en aandacht heeft en geeft. Vrijwilligers werken in duo’s samen gedurende een aangesloten blok van (max) vier uur.

De openingstijden zijn momenteel op woensdag t/m zaterdag van 13.30-16.30 uur en op zondag van 11.00-16.30 uur.
Graag wil het bestuur van het Theehuis op deze dagen meer  bezoekers kunnen ontvangen.
Maar daarvoor zijn meer vrijwilligers nodig. Momenteel zijn er dertig actief, die minstens eenmaal per maand een dienst van vier uur draaien.

Heb je na het lezen van dit artikel belangstelling om vrijwilliger te worden bij ons of wil je eerst nog meer geïnformeerd worden? Kijk dan op deze site op de pagina Vrijwilligers.

Direct bellen met de coördinator van het Theehuis kan ook:
Anny van der Veen 06 40561484. Zij geeft u graag alle informatie!

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Gastenboek, Vrijwilligers